• image

   
 • image

   
 • image

   
 • image

   
 • image

  Općina Dubrava

 • image

 • ]

 

 • Naslovna
 • -STRUČNA EKSKURZIJA - AUSTRIJA-

-STRUČNA EKSKURZIJA - AUSTRIJA-

Ispis E-mail

Općina Dubrava je 13. i 14. lipnja sudjelovala na stručnoj ekskurziji za mlade uzgajivače članove ZG SIM u Austriju, u organizaciji Savez uzgajivača simentalskog goveda Zagrebačke županije i grada Zagreba, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije.

U fokusu programa su bila dva uzgojno prodajna centra (od sveukupno 15 takvih centara u Austriji), prvi u gradu Traboch u Štajerskoj, koji centar je i najnoviji u Austriji, otvoren 2016. Godine, te drugi centar u gradu St. Donat, u Koruškoj, koji je nešto manji i po kojem je rađen dio idejnog rješenja za naš RCRS Dubrava.

U Trabochu smo bili u obilasku centra kada nema događanja, gdje su nas ljubazni i iznimno pristupačni voditelji centra proveli kroz cijeli sklop i u detalje objasnili način njihovog funkcioniranja.

U St. Donatu smo imali priliku i svu teoriju, koju smo prethodni dan čuli, vidjeti i na samom licu mjesta- pratili smo cijeli tijek aukcijske prodaje rasplodne stoke, od dolaska stoke, preko same aukcije, do utovara i odvoza.

Između obilazaka uzgojno prodajnih centara imali smo priliku posjetiti dvije vrhunske uzgojne simentalske obiteljske farme te jednu farmu sa sustavom krava tele i mesnim simentalcem u sklopu Srednje poljoprivredne škole.

Uzgojno prodajni centri koje smo obišli su zaista impresivni, funkcioniraju na besprijekoran način i aukcije koje održavaju svakog tjedna su od izuzetne važnosti za austrijske stočare, a i šire.

Farme koje smo posjetili su u obiteljskom vlasništvu, vode ih mladi poljoprivrednici, mladi bračni parovi (cca 30 godina) koji su udružili svoja obiteljska gospodarstva i nevjerojatno je s koliko ljubavi i vedrine ti ljudi rade svoj posao.

Izgradnjom našeg RCRS Dubrava želimo pružiti priliku našim poljoprivrednicima, a naročito mladim, da napreduju u svom poslu, da imaju priliku prezentirati rezultate svog rada cijeloj regiji, da se mladi zaljube u poljoprivredu, a da seoski život u našoj općini postane toliko poželjan da nitko više nema potrebu seosku idilu zamijeniti gradskom vrevom.

IMG 20220614 WA0010

Our school goals

Naši ciljevi

Naša misija je da u zakonskim okvirima osiguramo uvjete za održivi život na prostoru Općine Dubrava, težeći za stalnim poboljšanjem kako životnih uvjeta, tako i svih ostalih koji izravno ili neizravno utječu na kvalitetu života na ovom području. Misija općinske uprave Općine Dubrava je efikasno, pravodobno, transparentno i kvalitetno izvršavanje funkcija i zadataka sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, te ostaloj pravnoj regulativi koja regulira područje djelovanja. Općinska uprava nastojat će svojim djelovanjem uvijek biti u službi svojih građana te im omogućiti participiranje u odlučivanju, a odgovornim upravljanjem javnim dobrima i nadasve pravodobnim, objektivnim i transparentnim informiranjem i ostalim svojim aktivnostima raditi na unapređenju kvalitete života i rada te nastojati da Općina Dubrava postane poželjno mjesto za rad i život.

Opširnije