Udruge

Ispis E-mail

Na području općine Dubrava djeluje značajan broj udruga i volonterskih organizacija i to: 

1. Udruga umirovljenika općine Dubrava čiji je cilj ostvarivanje zajedničkih interesa umirovljenika i starijih osoba s područja općine Dubrava i šire, u skladu sa Statutom i općim aktima Udruge.

2. Udruga žena općine Dubrava čiji je cilj promicanje, razvitak i unaprjeđenje lokalnih i regionalnih kulturnih vrijednosti, očuvanje tradicije i starih običaja, promicanje općine Dubrava na raznim turističkim, kulturnim, kulinarskim i drugim manifestacijama, promicanje i zaštita ljudskih prava i zaštita okoliša i prirode.

3. Udruga žena liječenih od raka dojke – Sveta Margareta čiji se cilj edukativna i humanitarna djelatnost u sklopu koje će se pružati informacijska, psihološka i logistička pomoć ženama oboljelima od raka dojke i njihovim obiteljima, te ostaloj populaciji.

4. Hrvatski časnički zbor Vrbovec čiji se cilj okupljanje časnika i dočasnika OS RH u jedinstvenu braniteljsku strukovnu, i iznadstranačku udrugu, čije su aktivnosti od značaja za promicanje vrijednosti Domovinskog rata, izgradnju obrambenog i sigurnosnog sustava, te obranu i zaštitu Republike Hrvatske.

5. Udruga ČEŠKA BESEDA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE čiji rad se odnosi na promicanje tradicionalnih kulturnih običaja češke manjine u Hrvatskoj. 

6. Kulturna udruga „Sveti Martin“ čiji rad se odnosi na očuvanje kulturne baštine i unapređenje promicanja kulturnog identiteta i imena Općine Dubrava. 

7. Udruga privatnih šumoposjednika „VRBA“ čiji se cilj zaštititi interesne ciljeve gospodarenja privatnim šumama planskim udruživanjem i radom privatnih šumoposjednika te donošenjem programa rada. Svojim radom Udruga pridonosi boljoj organizaciji šumoposjednika i kvalitetnijim gospodarenjem šumama, očuvanju okoliša i samih šuma te većoj koristi šumoposjednicima i društvu u cjelini.

9. Udruga za autizam „Zagreb“  čiji se cilj promicanje i unapređivanje života osoba iz spektra autizma okupljanjem i povezivanjem njihovih obitelji i skrbnika, srodnika, prijatelja,stručnih i drugih osoba radi ostvarivanja prava i potreba ove populacije, podizanja kvalitete normalizacije njihova života, promicanje ljudskih prava osoba iz spektra autizma i njihovih obitelji, integracija osoba iz spektra autizma u širu društvenu sredinu poticanje umrežavanja organizacija civilnog društva, roditelja i stručnjaka s ciljem poboljšanja kvalitete života osoba iz autističnog spektra i podizanja stupnja njihove neovisnosti života u zajednici.

8. Blok umirovljenika Dubrava za zaštitu prava osoba starije životne dobi, razvoj lokalne zajednice, pomaganje nemoćnim i starijim osobama, pomoć i podrška osobama u riziku od siromaštva, organiziranje slobodnih aktivnosti, organiziranje putovanja.

9. Lovačka udruga „SOKOL“ Vukšinac čiji se cilj djelovanje na promicanju i unapređenju lovstva, lova i lovnog gospodarenja lovištem i divljači, njegovanje lovačkih običaja i etike i zaštita prirode i okoliša. 

11. Lovačka udruga „GOLUB“ Dubrava čiji se cilj gospodarenje lovištem i posebno štićenim područjima i divljači što obuhvaća uzgoj, zaštitu, lovi i korištenje divljači i njezinih dijelova. 

 

VATROGASNA ZAJEDNICA OPĆINE DUBRAVA

1  DSC 2779 768x422

P: Dejan Korman, 099/2390100, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Z: Tomislav Leboš, 091/2794524, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

T: Krunoslav Markonić, 099/7327-050

Važno mjesto u općini Dubrava zauzimaju dobrovoljna vatrogasna društva kojih na području općine ima ukupno osam. Svih osam društava broji preko 600 aktivnih članova. Svojom požrtvovnošću, riskirajući često i svoje živote uvijek su među prvima u otklanjanju posljedica požara ili drugih štetnih i opasnih pojava na području općine, pa i šire.
Vatrogasna zajednica općine Dubrava osnovana je 12. lipnja 1993. godine, udruživanjem dobrovoljnih vatrogasnih društava i to:

  • DVD Dubrava
  • DVD Mostari
  • DVD Nova Kapela
  • DVD Paruževac
  • DVD Podlužan
  • DVD Vukšinac
  • DVD Zvekovac
  • DVD Koritna