-Mali znanstvenici iz Dubrave sudjeluju u pisanju Deklaracije o pravima planeta Zemlje

Ispis

- Mali znanstvenici iz Osnovne škole Dubrava predstavljaju Hrvatsku u pisanju Deklaracije o pravima planeta Zemlje, a u taj projekt uključilo se još 14 zemalja Europske unije.

Dvadeset dvoje učenika Osnovne škole Dubrava (Margareta Bilanović, Luka Čus, Martin Jambrušić, Fran Štehec Sušac, Barbara Vreš, Ella Runjavec, Paula Šimić, Lana Tomić, Mateo Fišer, Ante Maduna, Morana Krivan, Lucija Mršić, Daria Radović, Tara Sablić, Dominik Belinić, Kristijan Bilanović, Ivona Gašparić, Nika Katalenac, Nika Kelečić, Borna Oreški, Valentino Salaj i Patrik Šaško) i njihove učiteljice Jelena Skupnjak (prof. fizike) i Melita Androlić (prof. biologije i kemije) proučavali su razne dokumente tražeći informacije i pišući svoje članke buduće Deklaracije.
Snimili su i kratki video u kojem su učenici objasnili zašto sudjeluju u projektu i zašto misle da je on važan za njih, ali i za sve ljude na Zemlji. Zajedno s ostalih 14 zemalja napravljen je video kojim je predstavljen projekt na France Television i na skupštini UN-a u New Yorku. Sada slijedi glasovanje za najbolje članke koji će biti uvršteni u Deklaraciju, prevođenje Deklaracije na 24 jezika EU i predstavljanje Deklaracije u Europskom parlamentu krajem studenog. Projekt podupire i Europska komisija.
– Čeka nas još puno posla oko očuvanja planeta Zemlje pa se nadamo da ćete nas svi podržati u radu na ovom projektu. Ne postoji drugi planet na koji bismo se mogli preseliti kad potrošimo sve zalihe na ovom. Čuvajmo Zemlju! – poručuju mali znanstvenici iz OŠ Dubrava.

 OŠ Dubrava