Općina Dubrava aplicirala je projekt Kulturnog centra u “Dolarevom dvorištu” vrijedan 3,3 milijuna kuna na natječaj mjere 7.4.1. Europskog fonda za ruralni razvoj.

Projekt Rekonstrukcije i opremanje Kulturnog centra, vrijedan 3,3 milijuna kuna, zajedno sa svom potrebnom dokumentacijom, predan je u utorak, 18.04.2017. S obzirom da je sva dokumentacija bila spremna te učitana u Agronet neposredno nakon otvaranja natječaja, odmah nakon ponoći,  Općina Dubrava je bila među prvim općinama i gradovima u RH koji su predali prijavu odmah nakon otvaranja natječaja.


Projekt uključuje rekonstrukciju, dogradnju te unutarnje i vanjsko opremanje postojeće zgrade u “Dolarevom dvorištu” čime će se svim stanovnicima općine Dubrave omogućiti kulturni i društveni sadržaji. Naime, realizacijom ovog projekta Dubrava će dobiti uređenu čitaonicu, multifunkcionalni prostor za održavanje koncerata, izložbi, prezentacija te ostalih manifestacija (u prizemlju zgrade) dok će na katu zgrade biti uredski prostori za rad dubravskih udruga.

Općina Dubrava ima pravo na 100%-tni iznos bespovratnih sredstava čime bi se cjelokupna investicija provela sredstvima Europske unije i Republike Hrvatske.

01_PR 02_KAT 03_PROC